Workspace online

Een ICT-omgeving die meegroeit met je bedrijf en ambities

Flexibele werktijden en flexibele werkplekken. Op kantoor, thuis en onderweg inloggen op het bedrijfsnetwerk. Met een workspace online is het geen probleem. Zo kan je makkelijker werk en privé combineren, omzeil je files en kun je zelf bepalen waar en wanneer je werkt. Het Nieuwe Werken staat voor gemak, maar valt of staat bij een goede organisatie en vooral bij een efficiënt ingerichte ICT-infrastructuur.

Workspace online creëren met de Managed Desktop

Met de Managed Desktop van Interparts Online kun je een workspace online creëren voor al je medewerkers. Ideaal voor het MKB en bedrijven met meerdere vestigingen. Data staan nooit meer op een lokale computer of server, maar in ons beveiligde en gecertificeerde datacenter. Daar kun je je eigen server onderbrengen (colocation server hosting) of gebruik maken van een persoonlijke of gedeelde server (dedicated server hosting) van Interparts Online.

Bij een workspace online is geen installatie en onderhoud van servers en PC’s, systeembeheer of een duur servicecontract meer nodig. De organisatie en kosten van je automatisering zijn geschakeld aan de grootte van het bedrijf. Groei of krimp van het gebruik wordt per maand verrekend, dus je betaalt nooit teveel. Als er een medewerker minder is, staat er een werkplek minder op de rekening. En als je tijdelijk of structureel meer schijfruimte nodig hebt, kan dat ook. Je ICT-omgeving is volledig schaalbaar.

Geld besparen met Thin Clients

Optioneel bij een workspace online is het werken met Thin Clients: een mini-PC met een gunstige uitwerking voor portemonnee en milieu. Daar waar de PC (Thick Client) beschikt over kostbare en in feite onnodige hardware, heeft een Thin Client geen besturingssysteem, geen software, geen harde schijf en geen ventilator. De Thin Client is compact, stil en zuinig. Je logt rechtstreeks in op de centrale server in het datacenter van Interparts Online. Je computers werken daardoor stabieler en hebben minder uitval. Verder zijn de Thin Clients bij aanschaf goedkoper dan complete PC's en schrijf je jaarlijks veel minder af. Ook de energienota en milieubelasting zijn lager. Maar het grootste voordeel van Thin Clients is wel dat de applicaties niet op de PC’s van de gebruikers draaien, maar op de server. Dit betekent dat wanneer je binnen je bedrijf alle gebruikers wilt voorzien van MS Office 2010/2013 , dit slechts eenmaal geïnstalleerd hoeft te worden: op de server. En ook dat nemen wij voor onze rekening.

Voordelen van workspace online:

  • Ideaal voor MKB en bedrijven met meerdere filialen
  • Optimale beschikbaarheid, bereikbaarheid en continuïteit
  • Geen investeringen noodzakelijk in hardware en software
  • Gegarandeerde fysieke en virtuele beveiliging
  • Geld en energie besparen door gebruik van Thin Clients

 

 

Wil jij geen omkijken meer hebben naar je automatisering, kosten besparen en tijd winnen? Kies dan voor de Managed Desktop van Interparts Online. Dat is jouw netwerk, overal.